сряда, 31 март 2010 г.

Интервю в сайта на Бареков - BLIFE

Интервю в сайта на Бареков - BLIFE
http://www.blife.bg/article-1244

На гости на Гала в "На кафе"

За тези, които не успяха да ме гледат при Гала в "На кафе" - може да го направите като отворите следващия линк.
http://www.novatv.bg/bg/videos/view/2989

петък, 26 март 2010 г.

Мадам Даниела Великова: Фолкприма направи френска любов на богаташ

Учителки и полицайки проституират масово

26 март 2010,
Даниела Великова е бивша притежателка на салон за масажи и сексуслуги, тя е инженер по образование, работила е като журналист. Наскоро се пребори и с рака.
Сега се е оттеглила от бизнеса с платени ласки и пише книги - темите им са животът й в света на порока и непознати истории из подземния свят на България. Един от прототипите й е Веселин Данов - син на бившия вътрешен министър и председател на Конституционния съд - Христо Данов. В книгата "Искам го мъртъв!", където той е главен герой, Великова го описва като съдържател на публични домове. Веселин Данов отрече пред репортера ни да е имал подобен бизнес.
Даниела е родена е през 1960 г., живее във Варна. Има едно дете.

- От години се говори за съществуване на ВИП каталог, съдържащ снимки и тарифи за различни сексуслуги на проституиращи манекенки, модели и фолкпевици, които обслужват политици, бизнесмени, дипломати. Даниела, знаеш ли за съществуването на подобен каталог? Какво представлява, кой го държи, как се съставя? Как момичетата се съгласяват да се включат в него? - Поредна градска легенда. Преди време се говореше, че национална телевизия предлага момичета, като ползва програма с прогнози. Различни синоптички представят времето и на екрана се изписва дискретно телефон за връзка с момичетата. Спрягаше се името на виден спортен журналист като организатор на схемата. Голям смях беше - наложи се метеорологичната служба да смени номера си. Не съм чувала да съществува каталог за ВИП-придружителки. Просто момичетата от шоу бизнеса са принудени да търсят спонсори, защото без пари не могат да правят кариера, а вече какво получават благодетелите, е въпрос на договорка. Може само да гадаем, защото никой не афишира такива отношения. Ако някой се нуждае от красива придружителка, нормално е да се обърне към агенция, която работи с красиви жени. Но едва ли отива директно и казва: „Я да видя каталога с мацки!”. Нещата стават дискретно, защото ситуацията е неудобна и за двете страни. Поверителността е по-важна за търсещите, защото

е неавторитетно да се знае, че влиятелен мъж е принуден да плаща за придружителка.

- Трябва да има някакъв механизъм, структура на ВИП-проституцията? - Най-обикновен механизъм - скачени съдове. Момичета се нуждаят от средства за поддръжка на външен вид. Мъжете изглеждат по-престижно до красива жена. Така се ражда симбиозата. Освен това става нещо като взаимна реклама - хубава жена до влиятелен мъж. Ако медиите не се интересуват от него, ще забележат нея и обратно. Така на другия ден и за двамата ще се коментира. Технически нещата се уреждат чрез лични връзки. Затова някой познава един човек, друг го препоръчва и така. Информацията върви от ръка на ръка. В нашите среди

клиентът се предава от офис на офис.

Както и адресите за нас - от клиент на клиент. Когато на някой му омръзне да идва при мен, го пращам при колежка. Тя пък ми праща свои клиенти. Но каталог с подобна информация звучи смешно и наивно...

- Описвайки ВИП-проституцията, казваш нещо много интересно: „Говорила съм с клиент, който е ползвал “високо платена” дама (не от средите на манекенките, а от фолкпевиците) и останал жестоко разочарован, че за 1000 евро е бил принуден да търпи капризи на звезда.” - Става въпрос за една от първите две прими от фолк средите, за която бе престижно навремето да бъде

канена на частни партита и след това да остава на гости на домакина.

Такава бе модата в средата на 90-те години. Познат, присъствал на подобно парти, се договорил с певицата да го посети срещу заплащане в стаята му. Тя дошла, поискала парите напред и цяла нощ се цупила и мърморела, че нещо не е наред - чаршафите не били сатенени, банята нямала мрамор, накрая му направила една измислена свирка. И човекът съжалил не за похарчените пари, а за унижението, което преживял.

- Николай Бареков в сайта си публикува информация, според която моделът Николета Лозанова била проститутка в Лондон. Лозанова заяви, че Бареков лъже. Възможно ли е елитни манекенки да поддържат висок стандарт на живот, заработвайки като компаньонки за чуждестранни публични домове и тарифите им да се качени в интернет сайтове, до които всеки има достъп?- В случая с г-ца Лозанова има два варианта - или сайтът е истински и тя се е доверила на нелоялен работодател, който не гарантира дискретност в бизнеса, или тя има неприятен враг, който си е направил труд и е положил усилия да я злепостави, вписвайки я в този сайт без нейно знание. И в двата случая негативите са за госпожицата.
А за стандарта на манекенките - няма невъзможни неща, някои са просто много трудни. Откъде едно момиче на 20 години може да разполага със средства да живее над средния стандарт за страната? Или има богати родители, или щедър спонсор. Ако има сайтове, това означава, че кризата е притиснала манекенките да търсят чуждестранни инвестиции, при това по нелицеприятен за тях начин. Но като цяло проституцията у нас е два типа - явна и скрита. Последната се практикува от жени, които не искат да се знае какво правят, защото имат положение в обществото (Странно, но за учителки и полицайки никой не говори, защото не са публични личности, а има много такива според последни статистически проучвания за проституиращите жени!) и се страхуват да не злепоставят себе си и близките си. Затова дискретно предлагат услугите си. Те „работят” само ако искат и им харесва предложението. Някои го правя, за да си набавят скъпи дрехи, други - за да платят за обучението си, трети - за да намерят богат съпруг.

- Какви са тафирите според теб на ВИП проститутките и подобни момичета действително ли поддържат висок стандарт, осигурен от най-древния занаят?- Наскоро чух

приятел от политическите среди да коментира, че си е поръчал две момичета за по 600 лева на час.

Това е напълно достатъчно, за да се поддържа висок стандарт.

- Те трябва ли да плащат данъци при условие, че “професията им” /проституцията/ не е узаконена?- Услугата е узаконена - нарича се „компаньонка” и се плаща лиценз, който възлиза на 500-600 лева годишно според типа населено място, където се практикува, отделно данъците, които трябва да се декларират. Но ако приемем, че в България има 10 000 проституиращи момичета, документи за лиценз допреди две години са подали едва 6. Дори не ми се смята с колко нули след десетичния знак ще е процентът.

- Лежа дълго в болница. Какво се случи с теб? - Преди три месеца ми откриха туморни образувания, клонящи към рак, и се наложи да ми направят тотална хистеректомия (на прост език - изчистиха всички вътрешни детеродни органи). Лекарите твърдят, че съм отишла навреме за операцията. Сега се възстановявам. Вече правя всичко, което и преди съм правила - само без секса и вдигането на тежести! Това в кръга на шегата, за да дам кураж на моите близки и приятели, които се притесняват за мен. До лятото ще съм си старата аз, макар и с 10 кг по-лека.

- Според теб възрастовата граница за мъжкия интерес пада драстично. Казваш: ”Жените станаха достъпни и мъжете загубиха интерес към тях. Сега децата са на мода”? - Лошото е, че вече такива услуги се търсят не само от педофили, както е прието да се смята, а и от скучаещи мъже - такива, които искат нещо ново, различно, загадъчно и забранено. А сексът ни залива даже от рекламите. Толкова е достъпен и повсеместен. Отделно моралните ценности загубиха своя традиционен смисъл. Къде намират деца ли? Че кой родител има време да следи къде е детето му? Моя близка научи, че синът й не ходи на училище чак месец след като той се мотал по улиците и почнал да пуши, пие и играе хазарт. Никой от управата на училището не се обадил да попита защо това дете не се явява на занимания. Родителите цял ден са на работа. Нямат време да проверят дали детето е в час или на улицата. А за децата изкушенията са навсякъде. Колко му е да излъжеш едно дете, като му купиш нещо, което то така или иначе желае, а няма възможност да има.

-По-интересно е, след като ченгетата знаят всичко за всички, защо не направиха по-рано тези арести. Кой има интерес да се случат именно сега?Нека сметнем: 10 000 труженички плащат по 100 лева на седмица рекет, това са 4 милиона на месец кеш. Това по най-примитивна сметка. В този бизнес парите са в наличност и непрекъснат оборот. Трудно могат да бъдат проследени, ако не са заловени на място.

- Защо е лесно да се направи от една проститутка свидетел?
- Първо, тя е лабилна психически - работи работа, дето е на ръба на легалното и престъпното. Винаги може да бъде заплашена със закона. Самата работа е неприятна като физическо изпълнение. Проститутката не е приета нито от обществото, нито от работодателите си. Никой няма да я защити. И един следовател или прокурор винаги може да я спечели на своя страна с блага дума, каквато тя не чува отникъде.

- Как една проститутка става информатор, без дори да е разбрала за това?- С умели въпроси може да бъде насочвана да „споделя” пред клиент, който е „под прикритие” (както е модерно да се казва). Момичетата имат нужда от това някой да се отнася с тях човешки, да гледа на тях като на хора, а не само като на плът. И когато дойде разследващ и се представи за клиент, който е загрижен за момичето, тя започва да споделя с него, например - кои са били клиентите, какво са говорили и правили пред нея.


Мария ДРУМЕВА
http://www.blitz.bg/article/17248