събота, 30 април 2011 г.

Морската Агата Кристи посегна към драматургията













Даниела Великова е поверила главната роля на Косьо Лингорски
в. "Труд" , сряда, 27, април, 2011 година

Новото литературно отроче на варнеската писателка Даниела Великова се нарича "Секс, лъжи и интернет". Това е моноспектакъл, чиято премиерата нейните фенове може да видят на 10 май от 19,30 часа в балната зала на Военно-морски клуб (бивш ДНФ).

Постановката се базира на материали от сайтове за запознаства в интернет, обработени от Даниела Великова. Името на авторката, която вече наричат варненската Агата Кристи, нашумя покрай криминалните романи, които издаде преди две-три години.

Единствената роля се изпълнява от Косьо Лингорски. В спектакъла участват един мъж, един компютър и много виртуални жени! Главният герой става жертва на приятелска закачка в интернет и получава неприлични и прилични предложения от жена-вамп, лолитка, еснафка, домакиня, провинциалистка... и кой знае от кого. Изобилстват пародийни ситуации и шеговити коментари.

Песните са авторски по текст на Даниела Великова и музика на Емил Владов, който от доста години живее и преподава музика в Норвегия. Интересното в случая, че музиката е записана чрез скайп, а и репетициите са се провеждали по същия начин със съдействието и под вещото ръководство на режисьорката Емилия Цанкова.

Някои ще си припомнят, че са гледали актьора Косьо Лингорски в близкото минало в куклени спектакли, както и в пародийни шоупрограми и буфосинхронади, а други ще открият в него върл фен „Черно море”. Но всички ще се насладят на невероятното му умение, с което се превъплъщава в различни роли буквално само с една смяна на шапка.

Сценографията и костюмите са дело на Маргарита Атанасова, която по образование и професия е инженер, но богатото й въображение и умелите й ръце са сътворили от нищо невероятен реквизит, който се побира един куфар. Каквато е и идеята на творческия колектив - театър в куфар, даваща възможност на спектакъла да пътува из страната и Европа бързо и компактно.

На снимките: както следва - Косьо Лингорски, Емил Владов и Даниела Великова

неделя, 17 април 2011 г.

Секс, лъжи и интернет






Пародиен моноспектакъл

Постановка: Даниела Великова и Косьо Лингорски

Сценография: Маргарита Атанасова, Музика: Емил Владов

Премиера на 10 май 2011 във Варна,

Военоморски клуб (бивш ДНФ)

Един мъж, един компютър и много виртуални жени са герои в моноспектакъла! Актьорът Косьо Лингорски става жертва на приятелска закачка в интернет и получава неприлични и прилични предложения от жена вамп, лолитка, еснафка, домакиня, провинциалистка... и кой знае от кого. Изобилстват пародийни ситуации и шеговити коментари. Авторски песни на Емил Владов подсилват забавното, закачливо настроение на спектакъла.