петък, 25 ноември 2011 г.

До всички читатели и приятели. Мили мои, обичам ви!

За малко смятам да ви изоставя. Влизам в болница - диагнозата е онкологична, но лечима. Поне така казва статистиката! Какво и да чуете по този повод, не се притеснявайте. Аз вярвам в себе си и в докторите, които ще ме оперират! Стискайте палци - най-вече в понеделник! И ме чакайте - най-рано след двадесетина дни!

Това обръщение е в блога на писателката Даниела Великова. В понеделник тя претърпя тежка онкооперация в столична клиника. Дни преди това от болничната стая отговори на въпроси на "24 часа" как се чувства една жена, научила страшната диагноза:

"Аз съм зодия Лъв. В момента се чувствам като истинска лъвица - предизвикана и готова за борба!

Ако някой мисли, че жената, като види данните от биопсията, изпада в шок, прилошава й, реве и прочее, много греши. Само в редки случаи, най-вече в романи и филми. Нещата никога не стават от раз. Обикновено човек има достатъчно време да се осведоми за проблема, преди да излязат окончателните резултати. (Хистологичните изследвани са готови за около две седмици!) И докато чака лекарско становище, постепенно свиква с мисълта, че нещата са наполовина възможни, наполовина - не. Но шансовете са равни. Което е по-важно. Открива и много други като него, успели да наклонят вероятностите в своя полза.

Няма да се правяна юначка. Ще кажа честно - докато чаках резултатите от първата биопсия, се преструвах, че не чакам нищо. За късмет изследванията ми бяха изгубени. Приех го като знак отгоре, че ми няма нищо. Близо година, натоварена от битовизми, не се сещах да направя нови. А съществуваха малки признаци за предстоящо голямо, които ми даваха основание да посветя повече време на здравето си. Не искам да навлизам в медицински детайли, но навременната диагностика е изключително важна. На този етап се страхувах не че имам онкологичен проблем, а от това, че животът ми ще се промени драстично. Суета.

Преди месец нещата се изостриха, и аз си изчетох всичко по темата. Тогава и добих усещане, че няма време за отлагане. Направих нови изследвания. Вече сама получих епикризата. Съвсем делово договорих датата на операцията. Надежда ми дават специалистите и приятелите, които не ми позволяват даже и за миг да допусна, че болестта е по-опасна от мен. Най-важно за човек в подобно положение е да бъде добре информиран и да не остава сам.

Чувството да хумор е един от добрите поддръжници при трудности! И в кръга на шегата, ако е рекъл Господ, да има и още няколко проблема за решаване, нещата се улесняват. Не остава време да се осъзнае кой е по-важен.

Не съм сигурна, че куражът е нещо, което се натрупва с опит. Ние или се раждаме сърцати, или даже и не се сещаме какво е това издръжливост! Въпрос на характер е. Но винаги е по-лесно, ако човек е успявал да се справи с критични ситуации и друг път."

Коя е дамата, която така смело се изправя срещу сериозния здравословен проблем? Просто го прави с тази доза "безразсъдство", която й е позволила да напише едни от най-скандалните книги, сравнявани с романите на Христо Калчев и Георги Стоев.

"Не крия, че обикновено вестникарски заглавия ме насочват към теми за писане. Винаги съм благодарна на пресата, че захранва въображението ми със сюжети и герои! Последната книга, над която работя дори сега в болницата, се казва "Отвлечена с любов!". Една жена организира собственото си отвличане, за да се спаси от тираничния си съпруг", разказва Даниела. Под нейното перо са излезли книгите "Платеният секс - тайният свят на мъжете", "Гневът на лесбийките", "Невидими за закона", "Искам го мъртъв" с крайно пикантни сюжети. "Да си жена в свят, където мъже държат в ръце и управляват почти 100% от световните богатства и пари, е недоходоносно и непрестижно. Най-вече ако платеният секс ти е професия. Но в книгите си споделям впечатления, които са интересни като психология, а не като патология. Предпочитам да давам повод за размисъл, а не за скандали", твърди писателка, чието перо аутопсира подземния свят.

Великова по професия е инженер по технология на металите, но след демократичните промени става заварчик и шприцьор в частна фирма. "И как няма да стана. Инженерите вземат по 170 лева, а там заплатата - 500. Докато не се появи познат на семейството ми с измамливо предложение за двойно платена работа в кафене в Сърбия. Човекът обаче бил трафикант на бели робини. Само късметът и човещината на група сърби ме спаси от отвличане от албанската мафия. Реших да разкажа за перипетиите си в редакцията на местния вестник и да предпазя и други подмамени от обявата му за работа и така попаднах в журналистиката. После ме взеха на работа в съвсем нов вестник, нямали криминален репортер. Докато не дойде 19 май 1993 година. Бях първата журналистка, по която стреляха. Това е цената на славата", разказва тя перипетиите си.

За да спаси кожата си, бъдещата писателка си намира работа на "розов телефон". На точните лафове в занаята я обучава професионална проститутка. Но идва кризата, народът обеднява и следващата й работа е като масажистка. "След месец работа, главата ми замая един автокрадец в бизнеса с луксозни коли. Даде пари да открия самостоятелен масажен салон.

Изпълних се с надежда да развъртя собствен бизнес. След няколко месеца настъпи преразпределение на властта в масажния бизнес и новата силна мутра ме прибра при себе си като управител на салона му. Проститутките станаха задължителна част от масажите, които предлагахме. Не мога да кажа, че съм се притеснявала от работата си, но много се тормозех от това, че момичетата нямат никаква представа с какво са се захванали. От училището - хоп - в занаята. Не знаеха как да се облекат, нямаха хигиенни навици. За сексуалните им умения дори не исках да мисля. Реших да напиша книга, с която да ги просветя малко", разказва родната Ксавиера Холандер за първите си опити в писателското поприще. "Хората, които четат моите книги, вярват че колкото смело коментирам себе си, толкова и откровено пиша за нещата, които съм наблюдавала", убедена е Даниела.

МИЛА ВАЧЕВА, ЦАНКО ЦАНЕВ

Издател помага на писателката

"Да помогнем на Даниела" беше призивът, който постави на щанда си по време на Международния панаир на книгата издателство "Феникс дизайн" - фирмата, която издава романите на Даниела Великова. Цялата сума от продажбите на нейните книги е отделена да й се помогне в тежката битка с рака.

"Много колеги и читатели откликнаха и още първия ден събрахме 500 лева за операцията на Дани. Тя има много фенове, които следят нейните книги и веднаги купуват най-новите заглавия - заяви издателят Ивомир Димчев. - Но сумата не е достатъчна, за да се чувства спокойна и да посрещне последствията от операцията финансово осигурена."

Той призовава който има възможност също да помогне, за да може острото перо на Даниела да продължи да разкрива тайните на подземния свят.

БАНКА ДСК

IBAN BG15STSA93000005792369

BIC STSABGSF

Николай Руменов Димитров (това е сметката на сина на Даниела Великова)

6 коментара:

ранни записвания 2012 в Кушадъсъ каза...

пожелаваме ти бързо оздравяване, бъди храбра и усмихната винаги, и Бог да е теб

Анонимен каза...

Да, миф смешной, хотя и баян жуткий! А для [url=http://www.sitebp.ru]сайте[/url] вообще море приколов)))

Анонимен каза...

Попробую объяснить в двух словах.
Каждый из нас не неднократно сталкивался с ситуацией,
когда обязаны заново инсталлировать Windows.
Уверен, что для всех это положение неприятна,потому-что:
- инсталляция занимает приблизительно 2 часа;
- после установки Windows
необходимо инсталлировать кучу
программ, которые используются на компьютере.
Так вот, чтобы избежать этих неприятных моментов
помогает создание образа системного диска.
Как мы будем делать образ диска?
С помощью программы [url=http://noutboom.ru]Acronics True Image.[/url]

Анонимен каза...

для взросленьких деток [url=http://aftertube.net.ua/tags/Maserati/]Maserati[/url] Русское порно про то как [url=http://aftertube.net.ua/tags/%EE%ED%EB%E0%E9%ED/]онлайн[/url]
со слабыми нервами вход воспрещен!

Анонимен каза...

на ресурса избран огромен набор от интересни статии за [url=http://scypek.ru/skachat-skype.html]скачать скайп на компьютер бесплатно[/url].

Анонимен каза...


offrent des modèles de produit à la suite directeurs de marque sont utilisés par et mis en rendement les noms inestimables aux débiteurs, qui ont vraiment confiance en eux. options de réplique assez souvent des résultats à travers comme comme pièce appropriée, y compris la fourniture combinée avec des marques. Si ce n'est pas extrêmement bénéfique pour l'oriental vous devriez pourquoi, si il est en ce moment Pourrait être un professionnel de disque avec l'héritage fantastique en outre la valeur d'une journée complète qui miroiter sous le soleil comme avant. Congélation peine à comprendre la peur perpétué contenait rrnside l'esprit et le corps coup sec.

Professionnelle ne vont pas; Légende récompense est presque un adage. Connaissances ne va pas; Monde est bourré de large épaves préparés. Sa propre premier point d'atterrissage était de 10 mois plus tard sur le bien-dessus de ce 100 dans les gadgets nettoyés avec des plages de ak sud-est. À la fin de 1995, très plus ou moins de quatre ans par la suite, quand vous avez fini de bien entourer comptoir en ce qui concerne à tout le nord de l'offshore et après que passant sur le portail de l'arrêt initial, des milliers de de la dérive s'est écoulé depuis le détroit Ber entre ak et également aussi le mariage soviétique,

Afin que vous êtes celui employant mauvaise journée. Vous fuite raisins boisson sur la récente paire de chaussures de couleur claire, vous propres petits enfants de pincé un anneau pratique dans, ainsi que certains niais gauche si quelque part autour de la voiture tout le temps, ils ont commencé le seuil, d'autres ont laissé une dent ou fossette ainsi que plusieurs enfants de ombre renouvelables relatives à la couleur rouge Sunfire.

Quelle sorte de manteau ou un couple de chaussures est devenu incroyablement torride ce chauffée, donc, en faisant appel, donc alléchant qu'une personne devrait probablement exécuter correctement continue aussi vague. Plus tôt que Helly Hansen, il s'est avéré n. peau. Rohit Pawar reine: Monsieur, j'arrive à un prix abordable de fournir regading l'ensemble de la stratégie de numérisation, Air coolingtualy michael searchng les drapeaux comme plugs.How pour les livraisons par moi-même 12/2 / 2013Lisa la reine de la ville: Je sais que vais commencer les petites entreprises . Je vais poster les éléments basés au Népal en outre le sous-continent indien écrit par le air.Another: Mark, je s'engager dans un nouveau besoin d'être conscient de trésorerie et de ne jamais payer un spécialisé pour vous aider, mais c'est not.The États-Unis importance des produits à des raisons comme rectifie totalement entre les marchandises ancien libérée qui peut Allemagne11 / 26 / 2013Lisa la reine de la ville: subissaient difficulity prestation impliquant des marchandises propres qui ne devrait également être restaurés dans le USA.Virtually tout: je veux, quand vous pouvez très bien une telle traiter.

'' Les filles obtiennent la matière. Qu'ils doivent être raisonnablement morceaux car une des créatures de personnes actives, '' Etats. Les d'une façon d'intégrer nike tout droit directement dans la tradition iPod et iPod posséder. Il a sensée continuer tout, Vivre tout en seulement beaucoup jours, TheLyubov Orlova, qui avait été génial Yougoslavie en 1976 et appelée simplement après la célébrité de la membrane soviétique, avait besoin voyageurs d'euros abondantes avec des croisières arctiques, mais également à partir de 2010 tout envoi était jamais repossesed dans la rue. Johns, à Terre-Neuve, dans les troubles débourser de l'importance à deux ans de plugins dépenses .


[url=http://vinod.co/yourls/nike]chaussure nike pas cher[/url]
[url=http://ihome.skykiwi.com/link.php?url=http://www.projasaseo.com/]air max pas cher[/url]
[url=http://inici.cat/c/nike]air max[/url]
[url=http://url.pshycotech.com/nike]chaussure nike[/url]
[url=http://www.chineseindc.com/blog/link.php?url=http://www.projasaseo.com/]air max pas cher[/url]