неделя, 31 януари 2010 г.

25 септември 2008, в. Блиц

Бившата маман Даниела Великова: Във взривяването на бардаците са били замесени наркотициhttp://www.bulpress.net/article/7004
изпрати на приятел Бившата маман - инж. Даниела ВеликоваДаниела Великова е инженер по образование, била е журналистка, масажистка и съдържателка на салон за сексуслуги. Сега се е оттеглила от бизнеса с платени ласки и пише книги - темите им са живота й в света на порока и непознати истории из подземния свят на България. Един от прототипите й е Веселин Данов - син на бившия вътрешен министър и председател на Конституционния съд - Христо Данов. В книгата "Искам го мъртъв!", където той е главен герой, Великова го описва като съдържател на публични домове. Веселин Данов отрече пред "БЛИЦ" да е имал подобен бизнес.
Родена е през 1960 г., живее във Варна. Има едно дете.

- Защо взривиха клубовете "Пантерите" и "Казабланка" в София?
- Първо да направя уговорка, че коментирам въпросите в качеството си на жена, която е работила тази работа преди пет-шест години - нещата сигурно са се променили оттогава. Но макар че нямам пряко наблюдение върху случая, знам, че в тази професия “схемите” са винаги едни същи, а се сменят само участниците в тях. Подобни взривове целят да сплашат собствениците на клубовете по няколко причини. Те са сгафили пред шефовете (не плащат колкото и на когото трябва) или конкуренти искат да им отнемат бизнеса. Става дума за финансови интереси.

- Защо е имало бременна жена в единия клуб - може ли бременна жена да работи като проститутка?
- Бременността не е болест, за да пречи на жената да работи или прави секс, но обикновено не е прието тя да се занимава с него професионално. Възможно е бременната жена да е била по-скоро “отговорник” за момичетата, да е следяла за дисциплината и работата в клуба. От репортажите, които гледах, не останах с впечатление да е насила вкарана вътре. Сводниците може и да се отнасят гадно с момичетата. (Правят го с цел да им вземат страха, защото човек, който се страхува, по-лесно се управлява и ръководи!). Но чак такива изроди - да карат насила бременна жена да проституира, не съм виждала. Те преди всичко са “търговци”. Ако е имало такова търсене и персонал, са предлагали “услугата”. В клубовете, в които аз съм работила, дори когато момичето е в месечен цикъл, не се препоръчваше да работи. Но повечето момичета обикновено нямат навик да си правят сметка на парите и да заделят средства, да “почиват”, когато имат здравословни проблеми. Те работят ден за ден. Имала съм случай, когато момиче, за да работи, докато е неразположена, натъпква във влагалището си тампони, които после се налага да вади специалист гинеколог. И това го правеше всеки месец! Чак докторите бяха шокирани от “гледката”.

- По данни на Центъра за изследване на демокрацията в София съжителстват кротко между 100 и 150 публични дома. Какъв вид конкуренция може да предизвика подобни драстични мерки?
- Както казах вече - в този бизнес винаги става въпрос за пари. А мерките са драстични, защото в него вече се намесиха и наркотиците. При последните подобно “предупреждение” е обичайна, не крайна практика.

- Можете ли да ми опишете различните класи на клубовете за платена любов? Каква е йерархията там?
- Мога да кажа как работеше системата само при нас - проститутките. На най-ниското стъпало са работещите момичета. Те са разделени на три: магистралки, проститутки по клубове или масажни салони и елитни компаньонки. Едно полуниво над тях е мадам. Тя отговаря пряко за техническата част на бизнеса. Разлика в отношението на висшестоящите към нея и към останалите няма. Длъжна е да контролира момичета в процеса на работата и да се грижи за оборота. На момичетата не се разрешава да държат в себе си пари - дават всичко, което получават на мадам. После тя им плаща толкова, колкото са й казали да даде шефовете над нея. Единствената й привилегия е, че може, ако иска да работи, като си избира клиентите или пък без да работи получава част от оборота.
Следват сутеньорите. Те също са три типа: такива, които зарибяват мадами; такива, които ги бият и пазят; и такива, които правят и двете неща наведнъж. Първите задължително са хубави и чаровни, вторите - може да са грозни, но пък обикновено са страшно яки. Третите по принцип са рядкост и много бързо преминават на следващото ниво - нивото на малкия бос. Той обикновено ръководи групата от красавци и биячи, инкасира заработеното и го разпределя между хората си. Заделя процент за подкупване на полицаи и данъчни, а също така и за бригадния генерал, който е над него. Хората от този висок ранг пък делят част от печалбата си с политици и служители на ниво градско и държавно управление.

- Каква е класата на тези два бара в този аспект?
- От това, което видях от репортажите, нивото е средно-мизерно.

- Може ли да опишете ВИП проституцията?
- За тези клубове нямам пряко наблюдение, само от разкази на колеги и клиенти съм добила представа. Говорила съм с клиент, който е ползвал “високо платена” дама, (не от средите на манекенките, а от фолк певиците), и останал жестоко разочарован, че за 1000 евро е бил принуден да търпи капризи на звезда. Това ме навежда на мисълта, че подобен род услуги се ползват не толкова, заради красотата на момичетата, а повече за показност. Да се похвалят мъжете пред приятели с две неща: първо - че имат пари да си позволят развлечение, което не е по джоба на всеки и второ - да поласкаят самочувствието си, че до тях има хубава жена.
Аз лично съм имала десетина ВИП клиенти - като към тях включвам публични личности от политика, административна власт и развлекателен бизнес. И смело ще кажа, че по нищо не се отличават от останалите посетители. Мога само да обобщя: социалният статус в тази професия има значение дотолкова, доколкото публичната жена е поласкана, че е избрана от публична личност. И както казва известен варненски гинеколог на студентите си: “Покажете ми една дето да е хоризонтално, а не вертикално и аз ще си накъсам дипломата.”. И аз така ще кажа: пред секса всички са равни.

- А сексуалната ориентация на клиента?
- Самият факт, че няма официални публични домове за хомосексуалисти, показва, че или търсенето е минимално или това е затворено общество, което не вади на показ сексуалните си предпочитания. И понеже все пак става въпрос за бизнес, съм склонна да вярвам, че търсенето е минимално.
Необичайните претенции обикновено идват от хетеросексуалните. Най-странното, което и до ден днешен не мога да си обясня, са желанията на двама мои клиенти. Единият искаше да го ритам с токчета в слабините, а другия да плюя върху езика му и само това ги възбуждаше. От медицинска, биологична и човешка гледна точка е повече от непонятно за мен. Иначе почти всичко в секса малко или много вече се приема за “обичайно”, но понеже изисква повече усилие да бъде направено, струва повече.

- Кои са хората, които държат бизнеса с проституция в София? Чувала ли сте за Големия Али - говори се, че той е основният играч на софийския пазар за платена любов.
- Не съм чувала нищо за този човек. Както казах вече от пет години съм извън бизнеса. И аз съм по-запозната със структурата на организацията във Варна. Но по името може да се предполага, че Големия Али не е етнически българин. Това е обичайна практика в бизнеса. За сутеньори обикновено се избират хора от малцинствата, пак по причина, че лесно се контролират и най-вече, че са бързо “заменяеми”, ако се налага да се “жертва” някой от тях. А зад такива хора винаги има човек в сянка, който определя правилата.

- Как става вербуването на една жена, за да заработи като проститутка?
- По различен начин. Организира се обикновено така: пускам обява, че търся масажистки. И отсявам тези, които смятам, че ще се справят с работата. После ги обучавам. Други пък следят обявите за запознанства и зарибяват мадамите, които им се струват подходящи. После ги пускат да работят за тях, като отварят все повече и повече нови офиси. Понякога идват яки момчета от други градове и си разменят момичета със столичните босове. Това са хора, които обикалят малки градчета и крадат момичета, после ги продават. Има хора за всичко. Едни да проверяват дали момичетата не лъжат за оборота, други да ги бият, ако сгафят. Първите застават в кола пред някой офис и питат всеки, който излиза, колко пари е оставил вътре. После влизат и искат оборота от момичетата - ако има разлика от това, което те са сметнали преди да влязат, викат биячите.

- Застрашени ли са жените, които работят такава професия при едно разчистване на сметки между конкуренти?
- Като основен “предмет” за това разчистване, разбира се, че са застрашени. Повечето обаче стават неволни жертви, защото даже тези, които поръчват “сплашването”, го правят само с цел да вземат страха на момичетата, а не да ги повредят, защото “стоката” все пак трябва да има търговски вид.

Даниела МЛАДЕНОВА



VIP-пеперудката З.К.:Изкарвам по стотина евро на нощ
Завърших висше между другото

VIP-проститутка от София разказа специално за “БЛИЦ” каква е една от схемите да станеш такава. Както самата тя казва, това било по-лекият начин.
Срещаме се З.К./инициалите са сменени/ на терасата на столичен хотел на по едно кафе в мъртъв за нея час. След обяд. Преди да тръгне на работа от около 7 часа вечерта. З.К. е на 26 г. и е работещо момиче от близо десетина години. От почти 6 е VIP-проститутка на висока тарифа и както тя самата казва, работи без сутеньор.

- Кажи ми как започна да работиш тази работа, и то без сутеньор?
- Когато станах на 15 г., вече ме пускаха по дискотеките и бях правила на двама-трима от охраната свирки по тоалетните за благодарност, че ни пускат. Така ни пускаха да влизаме цялата група без документи. “Отвори” ни един съученик от по-големите. Другите ни съученички си бяха доста кльощави още. Да, ама след първия дойде в тоалетната и колегата му и се опита да ме изчука. Бях си още девствена. Не се дадох. После почнах да им бутам да го правят отзад и... свирки.

- Е това не е било за пари тогава? То си е било детска работа, нали?
- Имаше един, живееше близо до центъра. Приятелката ми уж му беше гадже. Бая батко ни беше поне с десетина години. Ходехме му на гости след обяд или след училище и той ни черпеше водка с кола. Да не миришем. Купуваше ни и цигари. Пускаше ни музика. Имаше готина уредба. Някой път и ние с приятелката ми си носехме дискове. У тях си ходехме по бикините. Беше ни гот. Пускахме да гледаме порно. Пляскаше ни по дупетата и ни мачкаше циците. Беше си голяма веселба. После ме оставяха сама за малко и отиваха с приятелката ми в другата стая. За 20-ина минути. Той се връщаше видимо доволен. Даваше ни по някой лев даже. Вечер черпехме момчетата по кола. Абе, беше си ни спонсор. Аз съм му въртяла само свирки. После почна да оправя и двете. Нави ни на тройка. После ни пусна на един негов приятел. Не заедно, де. Чукаха ме отзад и правех свирки. После разбрах, че го карал, оня, другия, дето ме чукаше мен, да му пазарува разни неща. Взимал му и по 10 лв., ама тогава си бяха пари.

- Е, не те ли заподозряха родителите откъде имаш пари?
- Криех си дрешките по приятелки и приятели.

- Колко изкарваше на седмица така?
- Ми, 100 – 200 лв. Вече последна година учех и ако не влезех висше, трябваше да почна работа.

- А как стана професионалистка?
- Изглежда се беше разчуло какви ги върша в тоалетните и една вечер ни качиха с тях да ни водят на дискотека. Някакъв уж клуб. Извън София. Пернах там две водки и си бях готова за веселба. Тоя, моя, ме изчука в някаква стая и влезе тоя, дето държеше кръчмата. И той искал! Беше мазен и дебел и миришеше на не знам си какво. Като кофа за боклук, на кисело. Отрови ме. А моят ми вика” Аре и с него, щото ни е приятел! Кво шти стане?” Не исках, ама ми прасна един шамар. После още един. Разревах се и вече изядох здраво боя. С юмруци. Свали ме на пода гола. Смачка ме.

- Така ли се нави да бутнеш и на кръчмаря?
- И тебе да те почнат, и ти ще се навиеш! Изчука ме оня отзад. Не исках да го гледам. Искаше да ме целува и по устата. Гадост беше.

- Твоя приятел взе ли му пари?
- Не знам, ама ми купи на другия ден един джи ес ем. Да ме търсел по-лесно.

- И така ли започна професионално? Не те ли заразиха с нещо?
- Два-три пъти тоя ме пуска и почна да ми дава пари. По 30, по 40 лв. Различно. А с капутите вече си ме бяха научили да ги слагам. Някои искаха и без, ама...

- Е, как стана ВИП?
- Ходехме да си пием кафето в един хотел и там пиколото ни опозна. Все ни викаше, че сме готини мацки. И че ставаме. Един ден дойде, като беше свършил работа, и седна при нас. Направо ни почна. “Един дава пара момичета, да му идете в стаята! Най-много да ви изчука!” – и се смее. Беше италианец, бая баровец. Шампанско и кво ли не. Вечерта ни води и на ресторант. На другия ден беше с някви други. Явно си беше, че е дошъл да си чука с парите тука.

- По колко ви даде?
- По 100 долара и на двете.

- И пиколото ли ви стана сутеньор?
- Той не беше пиколо. Нещо като портиер беше. Посрещаше колите.

- Той ли взимаше парите?
- И той, и ние. И му давахме.

- Колко?
- По 20 %. Мисля, че и той си взимаше от по-глупавите, дето не знаеха тарифата. Имахме си и постоянни клиенти. Като идваха от Косово ли там, откъде ли, да си почиват разни американци. Кей форсовците. То черни. Имаше и готини. Спяха в “Родина”. Ама идваха. Напиваха се като тикви.

- Знаеш ли езици?
- Много не трябва.

- А има ли моделки в професията? Познаваш ли ги?
- Има манекенки, ама се правят, че не са.

- Кажи някое име?
- Да, бе.

- Каква кола караш?
- Лъскава. Да не искаш да ти кажа и номера си?!

- Има ли извратени сред редовните ти клиенти?
- То кво да е извратено. Колко дупки имам?!

- Добре, последно да те питам. Каква ви е тарифата на ВИП-аджийките?
- Правила съм и по 500 на нощ. Иначе са по стотина евро. По домовете са 50-60 лв. и им дават около по 2-3000 на месец май.

- И докога мислиш да бръмчиш?
- Докат мога. Сега си взех и висшето. За кво ми е. Аре стига.


Интервю на Жоро ЗАХАРИЕВ

Няма коментари: