неделя, 31 януари 2010 г.

28 януари 2009 г., в Слушам.com

Назар и Нино представиха клипа, който затвори Босфора
в Шоу & ТВ

http://www.slusham.com/7324
НИНО И НАЗАР ВРЪЧИХА ДИПЛОМ НА КМЕТА НА ИСТАНБУЛ
БЪЛГАРСКИЯТ ДУЕТ С ПОКАНА ДА ПЕЕ В ЛЕГЕНДАРНАТА ЗАЛА „АТАТЮРК”

Дуетът Назар &Нино представи в СБЖ първия си видеоклип „Две души”, заснет на моста, свързващ Азия с Европа.

По време на промоцията изпълнителите изпратиха благодарствено писмо до г-н Кадир Топбаш. На 26 октомври кметът на 16-милионния град даде зелена светлина на проекта на българските изпълнители, като затвори за 3 часа граничния Боаз Кьопрусю, което се случва за четвърти път – като преди това там изнесе реч Джордж Буш, тенесистките Винъс Уилямс и Ипек Сеноглу откриват Евроазийския маратон, а пилотът от формула Дейвид Култхард постави рекорд.

Съветничката по културата и туризма към посолството на Република Турция Гюлай Аслан прие благодарствената нота и ще я връчи на турския градоначалник.

Нека припомним, че и друг кмет – столичният, откликна на молбата на певците, като затвори площад Александър Невски за големия благотворителен концерт, който организираха Нино и Назар преди няколко месеца с участието на 30 български изпълнители, формации и групи.

Българският изпълнител Димитър Колев – Назар е особено популярен в южната ни съседка. През 2001 г. той печели втората награда за изпълнител на международен фестивал „Истамбул 2001”. Тогава българинът дарява паричното си отличие от 5000 долара за пострадалите от земетресението, въпреки че остава с 20 евро в джоба.

Жестът му и изпълнителските му умения не остават незабелязани от 450 млн. в. „Милет” и известната тол водеща Седа Саян, които подкрепят творческите начинания на българския певец.

Дуетът Нино и Назар получиха второ невероятно предложение –да направят шоу спектакъл в легендарната зала «Ататюрк», която граничи по престиж, цена и лукс с парижката «Олимпия».

Готик стилът, в който са новите песни на българския Таркан и грузинската Монсарат Кабайе, е пленяващ и семейното и музикалното дуо се радва на много ангажименти не само в страната, но и зад граница, след промоцията на «Две души» и «Душата ми е храм» в кораба по Босфора и на българска земя – в СБЖ.

Любопитното е, че първата публична изява на песента „Две души” се реализира пак под Боаз кьопрусю в навечерието на новата 2009-а година – там, където е заснет видеоклипът два месеца по-рано. Песента е в оригинален готик етно стил, звучи баладично и завладяващо.

Изпълнителите бяха поздравени на промоцията от певиците Катя Близнакова, Луна и Александър Александров – Алекс, от оперната прима Калина Нягулова, дизайнерките Нина Герганова и Роза Дочева, поетесата Крася Димитрова, еротичната писателка Даниела Великова и др.

Няма коментари: