петък, 17 октомври 2008 г.

Гей-общностите

Да си квадратен в свят на кръгли е неудобно и неприемливо. Търкаляш се като всички, но ръбовете ти все пречат на някого. Не заемаш повече място от другите, а около теб - празно, чак кънти. Да не си като останалите е самотно положение. Ако разликата е в сексуалността - основния двигател на еволюцията, е и престъпление, охулвано от религии и закони. Колкото и да се правим на демократични и толерантни, в богатата и разнообразна човешка история гей-общностите са приемани само в древна Гърция и то за кратко. У нас в момента се забелязва поносимост към хомосексуалните, но тя се дължи на това, че хетеросексуалните нямат време за чужди проблеми. Просто се преструват, че не ги забелязват, стига да си дават труд да не са предизвикателни.
Лесбийките поне са одобрявани от мъжката половина на човечеството, дори и само като еротична фантазия. Педерастите са презирани от всички. Така е, защото мъжете изпадат в шок само при намек за ректрално проникване (дори и като медицинска процедура), а на жените клиторът им го откриха едва преди половин век. Много още трябва да се говори по темата, докато първите признаят, че им е приятно да ги галят по дупето, а вторите, че разнообразието засилва усещанията. Тогава вече няма да има нужда от закони, които да одобряват или не разликите между хората.
Науката вече доказа, че в първите си часове живот човешкият ембрион е безполов. Като какъв ще се заформи зависи от средата, в която попада. В богата на тестостерон ще е момче, в бедна - момиче, в неутрална - нещо по средата. Сега остава и обществото да приеме, че “такова зверо” има.

Няма коментари: