неделя, 31 януари 2010 г.

29 януари 2010г., в http://news.varna24.bg

Скандална проститутка свидетелства по делото срещу Славков

http://news.varna24.bg/135194.html
Свидетелят по делото срещу общинския съветник Иван Славков и още четирима обвиняеми Венцислав Василев заяви днес, че показанията, които е дал на 12 август 2008 г. да му били взети от дознател и чак след това съдия се е появил в кабинета му и се подписал под протокала за разпит. Той допълни, че разпитът се е извършил само от дознател и не му е била дадена възможността да се възползва от защитник. Това отново нажижи обстановката и представителите на държавното обвинение влязоха в поредния жесток спор със защитата на обвиняемите „замервайки" се с цитани от членове и алинеи на Наказателно-процесуалния кодекс.
Василев разказа в съдебната зала, че в периода февруари 2007 г. - май 2008 г. той се е прехранвал като е работил охранител при Красимир Кирилов - Дългия. Работата му не била на трудов договор, а на повикване. За охраната той получавал различни възнагражнения, които варирали между 100 лв. и 200 лв. седмично. По думите на свидетеля неговите задължения били от сутрин до вечер да се грижи за сигурността на шефа. Той ходел с него по срещи, но никога не присъствал на разговорите, а стоял на разстояние и бдял над Дългия. Също ходил да пазарува като му купувал лекарства, цигари, закуски, сладкиши и др.

Василев разпозна трима от обвинените и заяви, че Николай Хаджимихайлов - Найка и Янко Янко Колев - Каратиста често са пиели кафе с шефа му, а за Пейчо Пейчев каза, че просто го познава по физиономия. По думите на Василев за първи път той е видял Иван Славков едва на делото. Той каза още, че е виждал Веско Жеков, както и Иво - Дългия, но не се познава лично с тях и допълни, че един път е носил цигари на първия. По думите му с Румен - Цигулката се е запознал по време на делото и заедно с Найка са ходили да пият кафе.

Свидетелят каза, че не е виждал никога Дългия да се е занимавал с незаконна дейност. Той допълни, че познати са му подхвърляли разни неща от този род, но заяви, че не вярва на слухове. Василев заяви също, не се е занимавал с разпространение на дрога, но не отрече, че в тоалетните на дискотеките е виждал червени и сини пликчета, съответно нарисувани скорпиони и морски кончета, а също така и вестници сгънати на фунии.

За автомобилния парк на Дългия той разказа, че първоначално шефа му разполагал с брониран джип Нисан и Ауди 100, които били стари. По-късно джипа изчезнал и се появило Ауди А8, което също не било ново. След това Дългия подкарал Мерцедес SL500, а след това Порше Кайен. По думите на свидетеля обаче тези коли не били негови, а само ги карал.

Днес пред съда застана и скандалната писателка Даниела Великова, която е автор на 3 романа за варненския ъндърграунд. Самата тя разказа, че не познава лично Иван Славков, а само Веселин Данов и Веселин Жеков, за които е работила в периода от 1997 до 2004 г. Кариерата й в масажен салон започнала в ресторант „Българска сватба" в КК „Св. Константин и Елена", който е бил собственост на Данов, а тогавашен управител е Илия Раев - Усмивката. След няколко дни нейн приятел разбрал са какво се е захванала и й предложил да й помогне да си направи собствен масажен салон във Варна. Собственият й бизнес обаче продължил само 1 месец, след което започнали посещения от господа, които й обяснили, че в салона си трябва да предлага и секс услуги. Тя не приела и се върнала на работа в ресторант „Българска сватба", където за управител вече щял да бъде назначен Жеков.

По-късно при един ремонтите на ресторанта започнал спор за пари между Данов и Жеков след, който втория обявил, че се разделят. Тя избрала да работи за втория и се мести в един от офисите му във Варна. Започват да работят като партньори и делят приходите по равно. През лятото оборотите стигали до 400 - 500 лв. на ден, а през зимата имало и седмици, в които са събирали едва по 100 лв. Жеков изпращал всяка неделя различни младежи, които да вземат неговото от печалбата, като цитира прякорите на Зоро и Рокера. Това ставало на доверие и не се отбелязвало на никакви документи или тетрадки. Раздялата на Великова с Жеков става през 1999 г.

В 15 ч. във Варненския окръжен съд ще продължи разпитът на Венцислав Васелев. Очаква се да бъде разпитан и бившият му шеф Красимир Кирилов - Дългия.

1 коментар:

Анонимен каза...

دعاء تيسيير الأمور .اللهم يامسهل الشديد و ياملين الحديد و يامنجز الوعيد و يامن هو كل يوم فى أمر جديد أخرجنى من حلق الضيق إلى أوسع الطريق بك أدفع مالا أطيق و لا حول و لا قوة إلا بالله العلى العظيم . .قال الرسول صلى الله عليه و أله و سلم من قرأ و أخبر الناس بهذا الدعاء فرج الله همه . يارب ضاقت بى السبل فمن لى سواك يفرجها .