неделя, 31 януари 2010 г.

29 януари 2010г, в Афера.бг

Разпит на свидетелка по „Делото Славков” – смях в залата заради еротика и секс

http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=8901&Itemid=1


Знаете ли каква е разликата между еротика и секс? Ако имате известни колебания, силно може да съжалявате, че не сте били днес сутринта в залата на ВОС. Според свидетелката Даниела Великова разлика между еротика и секс няма. Но по време на еротичните масажи все пак не се стигало до чист секс. На това място адвокат Чавеев „изби рибата”, вмъквайки реплика, че и той научил нещо на тези години. Защото малко преди това бе възкликнал „О-о-о има!!!”





Избухна всеобщ смях – служители от охраната едва сдържаха смеха си. Съдия Петър Митев даде десет минути почивка.

Преди да настане всеобщата веселба, Даниела Великова представи под формата на „свободен разказ” своите възприятия от факти, данни и обстоятелства, касаещи по един или друг начин делото. Тя разказа как след прочитане на обява в местен вестник отишла в ресторант „Българска сватба”, за да се запознае с условията на работа в салон за масажи. Опитала за пет месеца да работи самостоятелно в собствен салон, но разбрала, че няма да я оставят да работи, ако не предлага и „еротични” масажи. Така се върнала в „Българска сватба”. Тогава управител бил Илия Радев-Усмивката. Оборотът се отчитал на него.

На 1 септември 1998 г. при свидетелката отишъл Веселин Жеков и заявил – „Властта в ресторанта се сменя.” И ако иска, тя може да остане на работа, а ако желае - може и да напусне. Свидетелката сервирала веднъж на Веселин Жеков и Веселин Данов, тъй като между тях възникнал скандал и останалите от персонала се притеснявали. По време на сервирането чула, че те спорят за осем милиона лева. По-късно Жеков й казал, че я местят и през 1999 г. започнала да работи в салон „на гърба на ВИНС-а”. Всяка неделя идвали момчета за „инкасо” на Жеков, които прибирали оборота.

Когато прокурорите започнаха да задават въпроси, възникнаха обичайните спорове между тях и адвокатите. Особено настойчив бе адвокат Бранимир Балачев. Прокурор Якимова поиска от съдия Митев да предупреди подсъдимия Славков. Прокурор Стайкова възкликна – „Как няма да се караме?!”. Адвокат Владимир Манолов вметна за една от прокурорките – „Гледа ме злобно!”.

Съдия Митев предупреди по чл. 267 от НПК адвокат Балачев и прокурор Якимова. Свидетелката си спомни, че две от момчетата на Жеков за „инкасо” били Зоро и Рокера. Адвокат Балачев упрекна прокурор Якимова, че „шушне” на свидетелката. Прокурор Якимова не му остана длъжна и попита той какво прави на прокурорската банка. „Защо сте там?!” Прокурорка поиска съдия Митев да предупреди адвокат Балачев „да не изразява неверни факти и твърдения само и само да влязат в протокола”.

Свидетелката разказа за работата си в програмата на заведение в хотел „Преслав” на Златни пясъци. Лефеджиев плащал хонорарите. Тя каза, че познава Красимир Чобанов-Котката (според нея), който бил барман в клуб „Мая”. Великова говори и за клуб „Далила”. Съдия Митев прикани свидетелката да се обърне и да каже кои лица от подсъдимите познава. Тя заяви, че познава Николай Хаджимихайлов-Найка, който имал отношения с брат й, дължал му пари и тя отишла да прибере дълга. Виждала била подсъдимия Славков по време на свиждания в следствения арест при получаване на пратки.

Отново се заформи як скандал, когато свидетелката бе попитана от прокурорите дали познава Атанас Атанасов. След уточнение, че става дума за „Магура”, тя заяви, че още в началото била казала, че не е работила в „Магура”. Адвокат Балачев се намеси и каза, че прокурорите се опитват да правят „интриги”. Той обърна внимание на съдия Митев прокурорите „да не провокират близките на подсъдимите в залата, за да създават негативно отношение към тях”.

И в този момент настана всеобщото веселие. На уточняващ въпрос за разликата между еротика и секс Великова отговори – „Аз лично не виждам разлика”. Адвокат Чавеев вметна „Няма да се наложи!”. И смехът стана неудържим. Съдия Митев даде десет минути почивка.

Веселбата е пълна – Иван Славков ни попита дали сме виждали подобен цирк...


Любомир Живков

www.versia.bg

1 коментар:

Анонимен каза...

Благодаря за един интересен блог