четвъртък, 25 септември 2008 г.

Безплатни книги в метрото

Раздават безплатни книги в метрото
Издателство "Феникс" организира седмица, посветена на българския автор от 23 до 26 септември
23.09.2008
От 23 до 26 септември издателство "Феникс" ще раздаде безплатно 3000 нови български книги.
Акцията ще се провежда всяка сутрин от 8 до 9 ч. в метростанция "Сердика", а романите ще бъдат поставяни на специални стелажи до рекламните брошури.
Това са заглавия, излезли през последните два месеца, обединени под общото име "Креалистична литература" - криминална, реалистична, креативна, еротична и критична.
Пътуващите в метрото ще намерят книги на трима автори - Даниела Великова, Йордан Матеев и Веселин Стаменов.
Даниела Великова се представя с "Платеният секс", "Гневът на лесбийките" и "Невидим за закона". Бившата компаньонка разказва свои преживявания и истории на познати момичета.
В една от книгите се споменава името на арестувания наскоро варненски общински съветник Веселин Данов
Романите на Йордан Матеев са пет - "Книга написана на пясък", "Смъртоносен грях", "Последната жътва на козела" и "Другият ръкопис. Кой уби Георги Стоев".
В "Книга написана на пясък" авторът пише за атентат в магазин "Пикадили" във Варна. Седмица след излизането й това лято имаше взривове в "Пикадили" Варна.
В "Другият ръкопис. Кой уби Георги Стоев" има уличаващи данни за връзка между видни политици с престъпни групировки. Книгата е на пазара от три дни.
"Показната екзекуция на емблематичния писател Георги Стоев кара цялото общество да настръхне от страх. Оказва се, че зад скандалния автор стои опитният агент от структурите на бившата Държавна сигурност, известен в конспиративните среди с пернатия си псевдоним Орел.
Екзекуторите на писателя подхвърлят на агента взривоопасен компромат, наречен от самия него "другия ръкопис". Документът съдържа потресаващи факти, доказателства и разкрития за корупцията и колосалните злоупотреби на управляващата държавата олигархия.
Който владее тази информация, може да предизвика втори 10 ноември, подменяйки досегашния политически елит на България и да дърпа задкулисно конците на новите властници-марионетки", пише в "Другият ръкопис".
От творчеството на Веселин Стаменов ще бъдат раздадени "Раждането на тигровата акула", "Пътека от змийски кости", "Убий Путин 1" и "Убий Путин 2".
Книгите на Стаменов дават представа за събития и личности от днешния ден и връзки на групировка с политически личности. Авторът е свидетел на някои от тях, защото самият той е бил член на групировка, която описва.
Веселин Стаменов определя сам жанра на своите произведения като вулгарен роман - "Натурален роман. Без козметика и лигавщини. Творба за мръсния свят. Корупция, наркотици, трафик, мръсни игри, тероризъм".

Няма коментари: