неделя, 7 септември 2008 г.

коментар на интервю за в.Шоу в Афера.бг


Скандална измама с “писателката” Даниела Великова – нито е била кримирепортерка, нито проститутка

Дата: 24-06-2008 21:25
Читатели : 2982
афера.бг
“Писателката” Даниела Великова твърди за в. “Шоу”, че работела с проститутките на Веселин Данов. Данов завежда дело срещу нея и иска запор на цялото и имущество, и сметки. Великова лъже, че е била първата криминална репортерка, стреляна в България, както и, че е била професионална проститутка. Съдържателят на р-т “Българска сватба” Илия Радев: “Беше чистачка и хранеше кучетата!”



“Работех с проститутките на Веселин Данов!”, гръмогласно се провиква провъзгласилата се за писателка Даниела Великова. Великова нашумя напоследък, след като обиколи куп телевизии за да разкаже как е била проститутка, имала е салони за масажи и е изключително веща в мръсния бизнес с проституцията.
Първата книга на Даниела Великова “Искам го мъртъв” излиза на корицата с уточняващото “под редакцията на Владо Даверов”. Даверов пък скандализира литературния свят, написвайки след смъртта на Христо Калчев роман от негово име и издавайки поредица от книги на автори, които меко казано “редактира”, тъй като очевидно не умеят да пишат сносно. Великова се оказва една от тях.
Даниела Великова, която очевидно е намерила нова ниша да прави пари чрез писане, вживявайки се в ролята на българската Ксавиера Холандер, твърди пред в. “Шоу”, че:
“- Чух, че прототипът на главния герой - мафиотът, е Веселин Данов, синът на бившия вътрешен министър и председател на Конституционния съд Христо Данов?- Вярно е. Но не съм си поставяла за цел да му пиша биографията. Просто ми допада като силна личност, затова използвах чертите му, за по-силно внушение. Целта на книгите ми е да покажа жените около мъжете, около силните на деня - били те във властта или в сенчестия бизнес. Защото за сенчестия бизнес се пише много, но за жените в него - нищо.Аз бях първата журналистка от новата демократична преса, по която стреляха. Беше инцидент - правех интервю в една охранителна фирма и от конкурентна фирма стреляха по тях. Просто се оказах в мелето. Това е цената на славата. За собствена безопасност прецених, че е по-добре да се прехвърля в рекламата, а след това започнах работа на розовите телефони. Като репортер взимах 300 лева, а като телефонистка - 3000. Докато не дойде инфлацията - хората обедняха и този бизнес замря. Тогава открих масажите като препитание. Започнах от салоните на Веско Данов и по-точно от механата на ресторант “Българска сватба” в комплекс “Дружба” във Варна, преоборудвана като масажна. Колежка от телефоните отиде на проучване по обява за курс за масажи и след това ме помоли да отида за първия й работен ден с нея за кураж, защото човекът, който предлагал обучение и работа, дошъл на срещата им с някаква шикозна американска кола. По това време подобни коли караха само мутрите. И тя имаше сериозни основания да го смята за такъв. Още от първия миг ни дадоха да разберем, че в салона се предлагат и еротични масажи, но ни казаха, че ние си решаваме с какво точно ще се занимаваме - клиенти имало и за медицинските процедури. Никой с нищо не ни задължава. Първоначално Веско Данов пазеше дистанция от салоните. Виждах го да посещава ресторанта само като клиент. В същото време в задния двор държеше кучетата си. Не трябва да си задължително журналист от криминалната хроника, за да вържеш две и две, че никой клиент не оставя скъпоструващи животни от елитни породи на изхранване в чужд ресторант. След месец работа в салона ми замая главата един автокрадец в “бизнеса” с луксозни крадени коли. Даде ми пари да открия самостоятелен масажен салон. Напуснах “Дружба”, изпълнена с надежда да развъртя собствен бизнес. Всичко вървеше продуктивно и доходоносно, докато един ден не заварих офиса пълен със сутеньори. “Не може - вика най-главният от тях - да предлагаш само масажи. Или ще има и момичета, или затваряш.” Малко преди това бяха взривили колежка, защото отказала да се включи в схемата. След време затворих офиса и се върнах при Данов. Там поне имах избор и нещата бяха изчистени - работя каквото и както искам. След няколко месеца настъпи преразпределение на властта в масажния бизнес и конкурент на Веско ме прибра при себе си като управител на салона му”.
По време на телевизионните си изяви “писателката” Даниела Великова се представя непрекъснато като главен редактор на вестник и като криминален разследващ журналист.

Великова обаче никога не е била криминанален, да не говорим пък за разследващ журналист във Варна.

“Бях журналистка до 1993 година - работих първо във варненския вестник "Народно дело", след това в ежедневниците "НД", "Варна Експрес". Направих и свой вестник "Автомотобазар". Бях първата простреляна журналистка. Инцидентът стана след интервю с представители на охранителна фирма. Дали гардовете, с които вървях след интервюто, или аз бях мишена, така и не се изясни и всичко старателно беше потулено”, твърди Даниела Великова.
Никой от кримижурналистическата гилдия в морската столица не успя да си спомни, че в редиците на гилдията е имало такава професионална “находка”, че чак и стрелба срещу нея да е останала “старателно потулена”. Никога във Варна по криминален репотер не е стреляно, да не говорим, че случаят е бил потулен.

Разследване на afera.bg разкри, че Великова е тръгнала с тогавашен шеф на охранителна фирма – Н.Ш. за да осъществи полов контакт.

Очевидно охранителният бос е попаднал не на точното място и по автомобила му е стреляно. Великова не е била криминална репортерка, а дописничка по онова време във варненския ежедневник “Варна експрес” и не се е занимавала с криминални материали, припомнят колеги, работили по онова време във вестника. Историята с шефа на охранителната фирма Н.Ш. е чисто интимна и afera.bg не изписва цялото му име, заради семейното му положение.
Великова твърди уверено и, че е била главен редактор, къде обаче не споменава, поради простата причина, че никога не е била главен редактор на варненски ежедневник, или седмичник. По bTV тя дори каза, че е оставила главното редакторство, тъй като получавала 300 лева и се насочила към проституцията заради финансовата си изгода.
Колегите и от в. “Варна експрес”, които с изключителна трудност си спомниха, че изобщо е работило такова лице тогава при тях за кратко, удостовериха и, че Великова пак по онова време, докато е жънела “изключителни успехи” като “разследващ” журналист, е работила и на “розов телефон”.

Великова заявява и, че е започнала да работи като проститутка за Веселин Данов през 1996 година. Оказва се обаче, че още през 1995 година Данов дава приключва с ресторант “Българска сватба” и го дава на варненеца Илия Радев.

Ето какво твърди за в. “Шоу” Веселин Данов:
“- Вие сте прототип на главния герой - Васко Богданов - той е варненски подземен бос, държи масажни салони, в които предлага проститутки, занимава се с рекет, със заложни къщи. Даниела Великова твърди пред медиите, че е започнала да работи като проститутка във вашия масажен салон в "Българска сватба" във Варна.- "Българска сватба" е мое заведение, да, но аз го дадох за стопанисване на Илия Радев през 1995 г. През коя година е работила там тази жена?- Започнала е през 1996.- Виждате ли - аз не мога да отговарям за това какво е правил Радев в заведението, може и пет масажни салона да е отворил. Аз не мога да отговарям за другите. Но в този период аз не държах това заведение.- Тя казва, че кучетата ви са били вързани там.- Вярно, че имах две расови кучета тогава - аржентински дог и ирландски вълк. Но те бяха малки, бебета бяха и като пораснаха малко си ги взех. Това не значи, че съм предлагал проститутки! Готов съм да застана пред детектор на лъжата, казвал съм го и друг път. Принципно съм "за" легализацията на този бизнес и не бих имал против да се занимавам с него, ако е законен, обаче. Но съм за ред във всяко едно нещо. В момента, а и по-рано по-голямата част от сводниците са уроди и заслужават затвор и по-лошо. Ако нещата са регламентирани, няма да има момичета, които проституират насила. И друго: тази жена, която твърди такова нещо, нека отговори на два въпроса: наемал ли съм я на работа аз лично и някога дала ли е лично на мен и един лев!- Какъв е Илия Радев?- Прякорът му е Илия Усмивката. От хората на ДС, които получиха възможности след промените. Беше богат човек тогава, държеше заведения, барове по морето. След това бизнесът му пропадна. От четири-пет години е в Испания и се препитава със събиране на отпадъци. Вижте, никога не съм се занимавал с две неща - наркотици и проститутки. Защо не се поинтересувате от основната фигура, която държи проституцията и наркотиците по морето - за Веско Жеков става дума. Случвало ми се е по това време да спра на магистралата и питам проститутката, която ми маха: "За колко работиш?" - "За 15 лв." - "А за кого работиш?" и тя казва: "За Веско Данов". Представяте ли си за какви слухове и манипулации става дума!"afera.bg успя да се свърже с тогавашния съдържател на ресторант “Българска сватба” Илия Радев – Усмивката, който в момента е в Швеция.
Afera.bg разполага с телефона на Илия Радев и е готова да го предостави както на в. “Щоу”, така и на всички заинтересовани. Ето какво заяви

Илия Радев: “Въпросната Даниела беше чистачка и хранеше кучетата в задния двор на ресторанта, правел съм всякакви сексуални изпълнения с нея и приятелката и!”

Илия Радев – Усмивката, който е известен ресторантьор – браншовик по варненското Черноморие от онези години и съдържател на ресторант “Българска сватба” по времето, в което по твърденията на Великова там е била проститука в масажен салон, заяви специално за afera.bg от Швеция:
“Държах ресторант “Българска сватба” в периода 1995 – 1998 година и взех заведението от Веселин Данов. Познавам момиче на име Даниела, фамилията и не помня, но по това, което казвате, че тя твърди в българската преса, е същата Даниела, която работи тогава при мен.

Даниела заедно с приятелката и се грижеше за хигиената на ресторанта, и хранеше кучетата в задния двор на ресторанта.

Даниела беше известна с това, че имаше огромен бюст и нееднократно с нейно желание заедно с приятелката и сме правили различни сексуални изпълнения – двойки, тройки и така нататък. Даниела никога не е работила като проститутка в “Българска сватба”, но понеже си беше дащно момиче имаше всякакви безразборни връзки и си водеше мъже. Заради това, че чистеше, а и имахме сексуални контакти и бях дал една стая в ресторанта, и тя си водеше там мъже. Дали им е взимала пари си е нейна работа. Никога не съм искал от нея пари, камо ли пък да и бъда нещо като сводник”.
“Професионалната” проститутка Даниела Великова, която очевидно е доизмислила не само живота на героите си, но и своя собствен, твърди, че е започнала да проституира на 36 години.
Който и представител на ъндърграунда да попиташ ще ти каже, че на такава възраст никой не взима момичета ”за професионална продан”. Самата Даниела признава, че някакъв автокрадец, в който се била влюбила и дал пари да отвори салон за масажи, но той не потръгнал. Великова обаче не казва кой е тоя варненски автоджамбазин и защо салона и не потръгва.
За afera.bg

Веселин Данов заяви, че още днес ще заведе дело срещу “писателката” Даниела Великова придружено с огромен материален иск за нанесени морални щети, като ще иска запор на всичките и сметки, и имущество.

“До гуша ми дойде от някакви безумни хора, които с цената на всичко искат да станат известни и да печелят пари, употребявайки името ми. Изобщо не ми се занимава с подобни истории, но тази жена прекали и ще си плати лъжите! Категоричен съм, че завеждам дело срещу нея, придружено с граждански иск за нанесени вреди и ще искам да и запорират сметките и имуществото. Не можеш да се гавриш с хората по този начин и да лъжеш така нагло. Впрочем, ако наистина се провери кое от всичко е истина, което разказва за себе си тази особа, ще стане ясно, колко “истини” говори и за другите”, каза още Веселин Данов.
“Хубавите криминални романи трябва да започват с думите "хубава жена"... В продължение на години мъжете държат властта в правителства, в дворци, в бордеи...И в тази изключително мъжка територия на планираните убийства вече започват да се промъкват хора, които пикаят клекнали. И правоуриниращите се дразнят от перспективата да имат за конкуренция жени. Мъже! Живеят така, като че ли никога няма да умрат, а умират така, като че ли никога не са живели!...”, реди фундаментални мисли в анотация към една от книгите си набедената екскримирепортерка.
Очевидно комплексите и към “правоуриниращите” я е довел до положението, в което се намира.
Впрочем,

ако “писателката” ми покаже поне едно криминално журналистическо разследване, което е сътворила през всичките тези години, в които дори не съм и забелязала името,

а имам самочувствието да бъда на това поприще 18 години, съм готова да и повярвам за броя на “свирките”, които е направила “професионално”.
Защото това да се чукаш на поразия като платена курва, няма нищо общо с професията проститутка.
То така, всъщност е и с писането. Но тук не му е мястото да говорим за отчайващото литературно ниво на “писателските” творения на Великова.
Поредната евтина мома с измислена история, която иска да стане известна.
И понеже вече не става за чукане, да спечели някой лев покрай скалъпените си истории – набърква тук таме някое реално име за да хване дикиш.

Веселина Томова

Няма коментари: