вторник, 2 юни 2009 г.

Инструкция за чесане на яйца

1. Своите яйца човек трябва да ги чеше внимателно, като се старае да не повреди околната среда.
2. Извършвайте надлъжни движения по пресечните перпенкидуляри, паралелно на диагоналите. Това ще ви помогне за рекордно кратък срок (от три минути до 48 часа) да определите на кое място точно яйцето се нуждае от незабавно почесване.
3. Отбележете това място с фулмастер и поставете кръст, за да се фискира неговата дислокация за следващото (незабавно) почесване.
4. „Незабавното” почесване се заключава в дръглене до изтриване на кръстчетата, нахвърляни върху вашите яйчни сфери. Съществуват няколко вида почесване: академично - ако яйцата са на академик, класическо - ако става въпрос за чесане на яйцата на цял клас, канонично - ако по време на чесането се раздава и артилерийска канонада (силата на звука зависи от здравината на околните органи и широчината на гърлото на чешещият се).
5. Най-популярното и подходящо място за чесане е балкон и перваз на прозореца. Яйцечесачът е на свеж въздух - стопроцентова гаранция, че сипещият се от яйцата пърхот няма да повреди персийския килим, изтъкан от ценни персийски котки.
6. Постарайте се да организирате на яйцечеса неординарно развлечение - игра с партньор на кръстове и нулички, взаимно отбелязване местата за чесане един върху друг. Притежателите на завидна площ на яйцесферите (от 200 кв.см до повече) могат да си позволят и игра на морски шах.
7. В процеса на почесващата игра отнасяйте се с уважение един към друг - не чешете яйцата на партьора си с такива предмети, с които не бихте се престрашили да почешите своите, като: вилици, картофобелачки, гребени, циркуляри и прочие стъргала. Стъргало - мъничък един такъв уред, удобен, ама не за чесане на яйца.
8 Не позволявайте на децата да се увличат от яйцечесане. Дръжте далеч от тях устройствата за яйцечесане. С две думи - долу ръцете от децата.
9. Ако сте начесали добре едното си яйце, второто го оставете за утре или вдругиден. Ако не можете да се сдържите, учете се от кокошките - те снасят по едно яйце на ден.
10. Да се чешат яйцата е истинско изкуство. Изхвърлете на боклука всички свои жалки картини на Рембранд, Ван Гог и каквото имате от който и да е художник! Унищожете книгите на Хемингуей, Балзак и Агата Кристи! Само едно почесване по яйцето може да ви достави такова удоволствие, каквото нито един от великите хора не може. Освен в случаите ако те сами не докосват вашите, отбелязани с пъстри кръстчета, места за чесане.
11. Ако сте прочели всичко до тази точка, значи може да четете.
12. Ако не умеете да четете, вие сте простак, изрод и говедо. ( Колко съм смела, а?! Нали вие и без друго не може да прочетете това?!)

Няма коментари: